вторник, 19 июля 2011 г.

Qəbirstanlıq Molla fətvaları. Başqa söz tapmaq çətindir.

1. Allah başlanğıc (beda’a) keyfiyyetine malikdir. (Usuli-Kafi, cild I, seh. 283) 
2. Osman, Muaviye, Yezid kimi yaramazlara iqtidar bexş eden Allaha nece itaet etmek mumkundur? (Xomeyni, Keşf-ul-Asar, s. 107) 
3. İmamlar meleklere, resullara ve nebilere verilmiş bütün elmleri exz etmişdirler. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 255) 
4. İmamlar ne vaxt öleceklerini evvelceden bilirler, bele ki, onlar ancaq öz istekleri ile ölürler. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 258)
5. İmamlar keçmişde baş vermişleri ve gelecekde baş verecekleri bilirler, heç bir şey onlardan gizli deyil. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 260) 
6. İmamlar, yazıldığı dilden aslı olmayaraq yazılmış bütün kitabların ehtivasından xeberdardırlar. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 260) 
7. Heç kim Qur’an hökmlerine imamlar qeder tabe olmamişdir, çünki imamlar Qur’an elminin cemine malikdirler. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 227) 
8. İndiki mövcud olan Qur’anın tam ve nöqsansız olduğunu deyen adam yalançıdır. Çünki tam ve nöqsansız Qur’an Ali ibn Abu Talibin Qur’ani idi. (Nuri Tibri, Fasl-ul-Xitab fi tehrifi kitab Rabb-ul-Erbab, seh. 4) 
9. Münafiqler (ye’ni Sehabeler) Qur’andan bir çox ayeni çıxarıblar. (İhticaci-Tibri, s. 382) 
10. İmam Mehdi zühur edeceyi vaxt özü ile esl ve nöqsansiz Qur’anı getirecekdir. (Huseyn Nacafi, Ahsan-ul-Maqal, s. 336). 
11. Peyğemberlerin elametleri imamlara keçimşdir. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 231) 
12. Bütün yerüzü İmamlara mexsusdur. (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, cild I, seh. 407) 
13. Ne bele Allaha ne de xelifesi Abu Bekir olan Allah Resuluna inanmaq mümkün deyil. (Envar-ul-Nemaniyye, seh. 278)
14. Ali ibn Abu Talibin qapısında bütün peyğemberler birer dilençidir. (Talib Huseyn Qarpalvi, Xilqat-ul-Nuraniyye, seh. 201)
15. Ali ibn Abu Talib demişdir: “Men evvelem, men axirem, men zahirem, men batinem ve men yerüzüne mirasçıyam. (Ricali-Kaşisi, s. 138) 
16. İmamlar Allahın üzüdür (simasıdır). (Yaqub Kuleyni, Usuli-Kafi, s. 83)

1. İmam Ce’fer es-Sadiq R.A demişdir: “Heç kimse bizi (Ehli-Beyti), bu bizi sevdiyini deyenler qeder rezil rüsvay etmemişdir”. (Abdullah el-Mameqani, Miqbas-ul-Hiyade, seh. 414)

2. İmam Ce’fer es-Sadiq R.A demişdir: “Allah “Munafiqun” suresini bizim Şielerimizden başqası üçün endirmemişdir”. (Abdullah el-Mameqani, Miqbas-ul-Hiyade, seh. 407)

3. İmam Hesen ibn Ali R.A demişdir: “Vallahi, Muaviye menim üçün, bu özünü menim şielerim adlandıranlardan daha xeyirlidir”. (Abu Mansur et-Tebersi, el-İhticac, seh. 290-291

faktxeber.com əməkdaşlarına həsr olunur.

Комментариев нет:

Отправить комментарий